dijous, 3 d’abril del 2014

VIATGE FANTÀSTIC A LES PROFUNDITATS DEL MASSÍS DELS PORTS



VÍCTOR FERRER RICO i ESPELEO CLUB TORTOSA. Barrancs, coves i avencs. Els Ports. Barcelona. 2013

L’any 2011 van coincidir Víctor Ferrer Rico del Flash Black Corb Fotografia i Exploració Subterrània i Carles Martínez de l’Espeleo Club de Tortosa, que van tindre la idea d’emprendre un treball de fotografia del massís dels Ports. El treball ha estat llarg, però dos anys després ha vist finalment la llum.
Aquest massís té una gran importància per al món de l’espeleologia, pels magnífics descobriments que s’han anat fent al llarg del temps, però el més interessant, és que encara queda molt a descobrir en aquestes muntanyes. Els obstacles per arribar a moltes cavitats és que l’accés s’ha de fer després de llargues caminades per barrancs i tallats.
El llibre Barrancs, coves i avencs, reflecteix de manera preciosa aquest món meravellós que s’amaga al subsòl del massís dels Ports. El llibre comença amb fotografies que reflecteixen la biodiversitat del Parc Natural dels Ports, la vegetació, la fauna, la hidrologia,  la geologia i els barrancs.



Però la part de més gruix del llibre la constitueix la dedicada a les coves i avencs, on podem contemplar excel·lents imatges de catorze cavitats. Destaca l’avenc CP3, és l’avenc més espectacular dels Ports, amb una profunditat de 78 metres, on podem admirar l’espectacularitat de la sala del Curset amb un sostre de fines estalactites.
L’ avenc CP1 és el segon més profund dels Ports, on destaca la sala gran amb un llac, amb les parets decorades amb unes belles collades. Això és només un tast del que es pot vore al llibre on gaudirem amb les sorprenents imatges que l’aigua ha anat construint amb el pas del segles en aquests terrenys calcaris.
El llibre es presentarà a Benicarló a la seu de la Penya Setrill, el divendres 11 d’abril, a les 20 h.

Josep Manuel San Abdón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada